Kiss - Prince med SimonWooow jag klarade av det. Jag fick in min natursammanfattning idag, den blev på lite mer än fyra sidor. Ujuj vad ja har kämpat!
Något annat som hänt i mitt lilla liv är att jag satsar igen på att leva sunt. Jag har slappat till med träningen pga förkylningar och annat. Men nu är jag ute och springer igen, idag ska sprang jag till McD utan att stanna en enda gång. På tillbaka vägen gick jag dock halva sträckan men jag är juh ingen elitidrottare så jag är inte missnöjd utan bara glad.

För att bara skryta lite mer om vad jag har gjort idag så har jag haft körlektion med pappa och det ganska bra faktiskt. Klarade av start i backe idag och säkerhetskontrollen gick hyffsat. Sämre stadskörning och backa runt ett hörn behövs mer finslipning. Men jag har inget körkort än vilket betyder att jag är fortfarande en elev. :)

En sista liten sak, fick MVG på min serie :D Det känns verkligen skönt att jag klarat av det, och mina skor är köpta som jag har dräglat över nu i en vecka och de fick oxå MVG av mamma och pappa :D så allt känns bra utom foten :P men den läker nog 8)
2010-09-30 @ 21:57:13 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


NJU:Z!

Nu har vårt första nummer av Nju:z släppts och klickar du här kommer du till vår hemsida - eftersom tidingen är en webtidning.

Enjoy ;D
2010-09-29 @ 14:42:56 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bänkad framför idol kväll efter kväll

Och kväll efter kväll delar juryn ut kritik och hyllningar. Själv sitter jag och hejar starkt på Sassa och Jay :D Fast de inte ens sjunger min typ av musik har de personligheter som lyser starkt genom TVrutan och får mitt gitarrhjärta att smääääälta.

DOCK är jag besviken på Peter Jidhe i år :O Var är den glade spellivinken? Tycker han slänger ur sig en massa konstiga saker och är inte alls lika sammanhängade som han brukar vara. Var har allas våran Jidhe tagit vägen?
2010-09-28 @ 21:19:45 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Aj aj aj det bultar och det bankar

Ryggen gör ont :( Huvudet gör ont, så blev hemma idag. Så trist :(
Men livet är inte alltid jätteroligt... Jag tror att de är undertiden vi har tråkigt är då vi lär oss hur roligt vi har när vi har roligt :P och idag har jag hunnit vila en hel del så kommer vara starkare än stålmannen imorgon ;) eller nått :P

Imorgon blir det tidningssläpp för terminens första nummer av NJU:Z! LÄS DEN då tycker jag. Kommer att länka den från min kära blogg ofc.

Tänkte även fälla några krokodiltårar över min döda ödla som jag har haft som nyckelring sen jag köpte den för att sponsra ett UF-företag på skolan. Vi har haft många fina stunder tsm <3 Fast Michelle har lovat att laga honom om jag lämnar pärlorna - vilket jag ska imorogn :D

Om en vecka har jag gjort halkan :D blir bara mindre och mindre saker kvar tills jag kommer ha mitt alldeles egna körkort - ja för just nu lånar jag alla andras ^o). Nejdå, det gör jag inte, jag är ytterst laglydig och kör bara bil med min handledare - pappa - och då med en "övningskör"-skylt där bak :)
2010-09-28 @ 16:23:51 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (1) Trackbacks ()


New look

Håller just steg för steg på att fixa en ny look för min blogg, det ska bli temat höst hade jag tänkt men går segt frammåt då varje del tar en aning längre än vad som är planerat "/

I natt blev det inga mardrömmar som det blev natten mellan lör och sön. Det är en dröm som jag på ett sätt haft förut, det är nästan samma upplägg. Det är en galen massmördare på språng, jag kommer i kontakt med honom och ofta är det någon kär som är utsatt.

Igår var det jag och min syster och min mamma och min systers gamla chef och massmördaren. När jag ringde polisen la de på i örat och sa att de inte hade tid. På något sätt lyckas vi fly medan han är i duschen och vi bestämmer oss för att dela oss. Jag tar vår stora bil och kör allt vad jag har. Hoppar av någon andeldning ur bilen för att ringa polisen igen och upptäcker att han är efter mig. Jag springer då över en åker medan han skjuter sönder bilen. Jag kommer fram till en tågräls och det kommer ett tåg - ja chansar och springer precis framför tåget hinner. Jag kastar mig platt på marken och ser hur han tar sin röda cadilack och kör iväg efter min syster *vaknar med världens hjärtklapp*

Kan lova att det tog ett tag att somna om :(
2010-09-27 @ 06:27:16 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (6) Trackbacks ()


Hösten är la härlig med sina färger?

Sorry att några bilder blev åt fel ledd :(
2010-09-26 @ 18:37:49 Permalink Photos Kommentarer (4) Trackbacks ()


Make LOVE not WAR


Är detta verkligen rätta lösningen på hur vi ska få bort SD? NEJ det tycker jag verkligen inte! Visst jag håller inte med deras politik överhuvudtaget, men blir inte detta också hets mot folkgrupp? Två fel gör inte ett rätt som min mamma brukar säga till mig och mina syskon när vi bråkar.

Bara för att man inte har samma åsikt kan vi inte stänga de som röstade på SD, jag tror att vi måste jobba med vår imigrationspolitik och inte blunda för jag tror att det är ett av skälen till att SD blev så stort.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7846439.ab
2010-09-26 @ 10:56:18 Permalink Linas mind Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredagsmys hos MOA <3

Gårdagen började verkligen på ett dålig sätt, först missade jag frukosten, hann inte sminka mig. När jag kom till skolan saknades min seminariegrupp så jag fick göra mitt eng seminarum själv med lärare . visst har vissa fördelar men mest minus då det inte finns någon att bolla mina idéer med. Sen blev det matteprov gick jättebra tills jag kom till sista uppgiften som jag vände och vred på men klarade aldrig ut. Efter lunchen började dagen äntligen ljusna och det blev design när jag och resten av Nju:zarna hammrade och snickrade ihop en superduper snygg bild till skolkatalogen ;) och efter det var min dag räddad.

Kvällen hos MOA var fylld med skratt tsm med Simone :) Vi tre funkade perfekt tillsammans. Som bara det att när vi skulle betala för maten i affären kom Simone på att vi hade glömt morötterna till morotskakan vi skulle baka. Jag hann precis lämna över dem till kassörskan :D

Här kommer en bunt bilder från gårdagen :)

 


Här är spelet som vår lärare Jimmy gjorde bara till oss :D hur fint som helst <3
2010-09-25 @ 22:15:09 Permalink Photos Kommentarer (1) Trackbacks ()


Skolkort taget

Ja jag tog det ;) Nej men vi har tagit skolkorten
Tror det blev någorlunda bra med klassen men bäst var NJU:Z fotot. Det är en hemlighet änsålänge  hur det ser ut men var väldigt kul och vi kommer garanterat att sticka ut ;)

MEN en sak jag kan släppa är min serie som jag lovade :D
*jubel från pubilken*

2010-09-24 @ 15:03:36 Permalink Things I have done Kommentarer (2) Trackbacks ()


jag är ingen modebloggare

MEN DESSA var så grymt snygga så jag var tvungen att klippa ihop dem till en bild

2010-09-23 @ 21:29:17 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdagstv = massa mys

Idag blev det en lyckad TV kväll, TV4 har verkligen fått klass på sitt utbud tkr jag. Först halv åtta hos mig - en fantastisk klassiker som jag drömmer att få vara med en dag:D

Sen idol med  syskonen, där vissa sjungen riktigt bra!

Kvällens TV mys avslutas med "Berg flyttar in" hos Gunde Svan :D Jag ääälskar honom för han har verligen en fantastisk personlighet, som ett barn. Alltid positiv, och ett proffs på att ta snabbduschar. 1 och en halv min :O Och då är på och avklädnad, shamponering och han hann kamma sig :O Blir glad hela jag av program som dessa!

Läggdags nu, nattinatt
2010-09-22 @ 22:13:39 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Listor är bra saker!

Nu har jag gjort en lista på allt som ska göras denna vecka.Listor är verkligen en bra sak :D Där har jag uppskrivet alla saker jag ska göra till skolan. Har så många bollar i luften just nu att det är inte bara är skolarbete som gäller i skolan, eller kanske räknas in under skolarbete att driva en skoltidning?
2010-09-22 @ 19:51:04 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dumma kropp

Jag tror min kropp håller på att trasa sönder i små bitar :O Bli ett pussel eller nått. Mitt finger läker i samma takt som en snigel lär sig läsa, nu har gjort illa tån, förkylningen håller kramaktigt tag om mig och på tal om kramp är det min mages favorit syssla just nu tror jag
*gnäll*
2010-09-22 @ 08:23:14 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lyyyycklig som en LiNA

Jag kom ihåg att växla, jag kom ihåg att gasa, jag kom ihåg högersvängarna - för det mesta, jag låg rätt i vägen hela tiden. Dock start i backe gick lite sämre - men känner att är överkomligt, och en perfekt fickparkering som avslutning :D Kan man bli å mycket mera glad än som jag är nu :D?

 

Sen har smarta LiNA missat att lägga in någras nummer i sin mobil och har nu råkat smsa någon helt fel och okänd person - tursamt inge pinsamt men fortfarande fel. Ett mysterium ^^

2010-09-21 @ 19:30:07 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (1) Trackbacks ()


Plugg plugg plugg

Det finns alltid något som skall studeras. Men just ligger jag ganska bra till på banan, eng b analysen är gjord, artikeln är gjord, min serie till grafrisk illustration är gjord, matte b kompletering till mvg är gjord, idrottsplanering snart gjord - möte på tors. Alltså bara eng c prov som jag har på fre och eng b uppgift om bbc kvar :D

Pågående jobb på serien :) Den klara släpper jag till helgen :D
2010-09-21 @ 15:28:15 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tandvärk :(

jag har så fruktansvärt ont i munnen, dumma visdomständer. Ska nog ringa tandläkaren och fixa en tid för så har kan jag inte ha det :o
2010-09-21 @ 13:00:34 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


dags att gå vidare

och se det ljusa i det nya som kommer framför mig.


Jag hoppas att min syster har det bra i Frankrike <3 Jag älskae sängen jag fick ^^ men förövrigt saknar jag min syster <3 Men jag vet att hon är stark och klarar allt. Lite läskigt dock att hon är så långt bort!

Bilden är tagen från när jag hjälpte mags med flytten. kan lova att den där bänken inte såg ut så där jag kom ^^  Så fick de som bodde kvar i korridoren det sista av blåbärskakan - som var ett mkt uppskattat inslag hon bärarna (eftersom det var en bär-kaka)
2010-09-21 @ 06:35:07 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ibland så kan till och med jag vara det

Snäll alltså.
Ikväll har jag räddat denna söta man som är min pappa och vart barnvakt, då några vänner till honom missuppfattat en nej tack och trott han sagt ja så han fick ut och göra en "föreläsning". Han kom nyss hem så ska gå och lägga mig snart. Kan inte säga att det är jobbigt att vara barnvakt åt mina snälla syskon. Härom dagen fick jag ett par örhängen och ett matchande armband som tack från min syster för att jag tar hand om dem. Otroligt gulligt!


Jag tycker jag har en väldigt cool pappa som har såna här kläder -  inte varje dag men på speciella saker. Väldigt fint <3

Läggdags för mig nu :) imorgon blir det tyska, matte och textis.
2010-09-20 @ 22:18:30 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


höstmys

morotskaka och vaniljte jo man tackar
2010-09-20 @ 20:09:21 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lögn?

Det vore en lögn att säga att jag inte saknar det
Det vore en lögn att säga att jag hatar dig
Det vore en lögn att säga att jag har glömt dig
Det vore en lögn att säga att det aldrig fanns något

Men den största lögnen vore att säga att vi finns för varandra
2010-09-20 @ 15:29:38 Permalink Linas mind Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sept. 20, 20102010-09-20 @ 15:28:02 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tågmys

Sitter just nu på tåget och hoppas att jag inte har glömt något men det vet man inte förrän det glömda ska kommas ihåg. idag blir det en massa massa skrivande känner jag på mig. Först artikeln, sen eng b för att avsluta dagen med en saftig lektion i eng c. Jo men visst läser jag de kurserna samtidigt och på samma dag (y)
2010-09-20 @ 07:28:41 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


vaka-vaka eeeheee

Sitter här och har valvaka med min familj, och jag blir allt argare inombords när rösterna räknas distrikt efter distrikt över den dumma reslutatet. Men visst är det inte klart än och jag hoppas att det slutar lyckligt.

En annan sak som oroar mig... hur ska trötter jag kunna hålla mig vaken :S jag är inte direkt känd att jag är en nattmänniska ^^
2010-09-19 @ 21:22:58 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett liv i skolansvirvalnde land

Har ni någon gång tänk på hur mycket en relation med en lärare kan spela stor roll på hur man känner inför skolan. Jag har alltid tyckt det vart svårt att fråga om hjälp i skolan för jag har aldrig känt samhörighet med läraren, utan ofta som en idiot som läraren sett ner på för att jag inte kan så mycket och har då inte velat ge dem fler anledningaratt titta ner på mig ännu mer. Så jag har trott att jag sett strak ut om jag lät bli att fråga om hjälp och krånglat mig igenom uppgifter jag har haft väldigt svårt att förstå.

Den första läraren jag började fråga om hjälp på riktigt var en lärare som heter Per. Han såg/ser inte sina elever som dumma ungar utan som framtidens möjligheter kändes  det som. Han tog sig tid att förklara tills man förstod och jag är säker på att jag inte är ensam om att känna att han öppna nya dörrar i skolan som var väldigt mycket mera välkomnade än vad andra lärare gjort.

Nu gymnasiet har jag flera lärare som Per, vilket gör att jag känner att jag valde rätt när jag gick i nian. För idag lägger jag mycket värde i att jag kan sitta med mina lärare och få vissa uppgifter långsamt förklarade där jag kan bolla idéer och planera. Ett stöd som gör att jag kan rekommenderamin skola, som gör att jag orkar gå till skolan även om jag ibland undrar hur jag tänkte när jag kryssa i att jag ville läsa alla dessa kurser. För varje gång jag tänker så kommer jag på att det faktiskt finns lärare där som är där för att hjälpa till och stödja mig när jag inte orkar.

Så dagens guldstjärna går till alla guldlärare som ger sitt liv till eleverna och just nu har jag två lärare jag tänker väldigt mycket på.
2010-09-19 @ 13:52:17 Permalink Linas mind Kommentarer (0) Trackbacks ()


Better togehter

mmm  jack johnsson spelas just nu och ett varmt lugn sprider sig i hela kroppen av hans mjuka röst och rytmiska gitarrspel. Perfekt avvägt. Just nu flyter engelska uppgiften på och jag analyserar förfult :D Snart kaffepaus och det känns som att det kan bli en lugn och bra dag idag.

2010-09-19 @ 11:24:00 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Röstat *check*

Nu har jag vart iväg och röstat och jag skakade hela jag när jag la ner röstsedlarna i sina kuvert. Känns på ett sätt skönt att det är bara vart 4 år som man ska rösta, men ändå konsigt.

Nu ska sängen bäddas och engelska text fortsättas att bli analyserad (Y)
2010-09-19 @ 10:27:37 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rösträtt är bra grejor det

Det finns egentligen nog inte så många rätt och fel inom politiken i Sverige idag. Det finns bara olika sätt att se sakerna på och vilka saker man väljer att blunda på. Själv dömer jag bara ett få tal saker, och ja jag dömer. Men skillnaden mellan S och M är de små sak frågorna. Det har samma mål, så kämpa med samma mål och samma önskan men olika lösningar. Vilket inte är konstigare än så? Vi alla löser problem på olika sätt. Som om jag börjar märka att plånboken sinar på pengar då släpper jag nöjena och sparar sista biten tills nya pengar kommer in medan någon annan kanske tar ett lån. Vem gör rätt vem gör fel?

 

Aja dags för mig att springa iväg och rösta nu iaf :D Första ggn, pirrigt!

2010-09-19 @ 09:45:13 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rally i Kungsör

Regn regn och åter regn, men det stoppar inte mig 8) eller killarna kanske tyckte att det kom liiiite väl mkt gnäll från mig med det var geggit och jag hade inga bra skor :O Så nu är mina converse jättesmuttsiga :( Men fick till några snygga bilder iaf :D

2010-09-18 @ 21:46:20 Permalink Photos Kommentarer (0) Trackbacks ()


En höstig lördag

Just nu sitter jag och läser en text som heter The Zulu and the Zeide som jag snart ska analysera, till detta spelas Håkan Hellströms nya singel i högtalarna <3 Verkligen trist att det inte blir någon spelning med honom för mig i år. Men men förra året gick jag på två :P Så ibland är det så.
2010-09-18 @ 20:34:35 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hihi detta vore inte helt fel att ha

Jag älskar juh Obama och jag älskar att dricka te, så att slå ihop de två var en helt klockren idé :D

verkligen snygga tepåsar :D bäst är obama

2010-09-18 @ 15:08:25 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


val val valross!

Nej nu längtar jag till om två veckor för då har allt detta valprat lagt sig!

Något som gör mig riktigt sur just nu är att olika partier ger sig rätt att ringa, knacka dörr och skicka sms för att sprida sina budskap. SNÄLLA! Det måste faktiskt finnas gränser och hemmet är ett av det tycker jag. Post - visst okej på nått sätt måste de komma åt en även hemma, reklam i tidningar visst okej, valplakat - om de slutar att banka upp dem tidigt på morgonen, valstugor och debatter kör på. Men låt min mobil vara ifred!

2010-09-18 @ 14:46:26 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


SMäRTa !!!

Infektioner är inget att leka med, imorse hota mina vänner med att jag kanske behöva amputera bort underarmen från armbågen ^^  sen kom några andra och sa jag kan tappa nageln :S undra vad som är värst, det senare eftersom att det kändes mest troligt...


det var jättesvullet runt nageln :(

Men nu har jag ett sånt här snyggt bandage runt, inte alls jobbigt eller så.

2010-09-17 @ 22:02:11 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


vad vore inte en bal på slottet?

Skulle gått på klass/skolfest idag men pga min dumma förkylning kunde jag inte gå :(
Det blev att spåna som en 12årig flicka på hur jag vill att min balklänning ska se ut. Tanken är att eftersom att jag inte är lång som en modell att jag ska ha en smalare slankare kläning för att den ska få mig att se längre ut. Mitt hår är blondt och det passar med mörka färgen väldigt bra, spec att det är en julbal, så tänkte mig mörkchokladbrun eller plommonlila. Lite snörningar och kanske någon brodyr inte för mkt. Håret ska vara uppsatt i en svinrygg och allt matchat med guldsmycken.

Med detta i mitt huvud fick jag tag på ett papper...
och börja skissa ner detta


men det blev inte så mkt färg så in med det i datorn för lite färg

Tycks?
2010-09-17 @ 21:45:00 Permalink Things I have done Kommentarer (3) Trackbacks ()


LiNAs

2010-09-16 @ 21:27:06 Permalink Linas mind Kommentarer (0) Trackbacks ()


SäNGDRaMaT :D

Här kommer bildbevis, för er som har svårt att tro det, på att jag har fått en ny säng :D
FÖRE:

EFTER:
2010-09-16 @ 19:21:09 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


har testat nått nytt

och nej det är inte knark eller att röka på ^^ 
Nej det är reggea, kan inte sluta att lyssna på detta gungiga soul. Var tog min popiga sida? Försvann den med min popiga mejl :S? vem vet
kanske är det höstiga vädret som gör min extra sommargungssugen?


Var debatt i skolan idag och de fastna i gammaltugg så många varbesvikna att de inte fick ställa sina frågor vilket var trist.Själv var jag helt skakig i hela kroppen när vi gick ut därifrån fast jag bara satt och lyssna :S men men ibland är det så bara att bita ihop.tyckte det var intressant iaf :)
2010-09-15 @ 18:38:05 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inte ett dugg skojj

usch vad trist det är att vara hemma och nysa och ha ont i halsen :( jag tänker komma till skolan imorgon iaf och sen om jag kolapsar är det bara att åka hem. Men det är NJU:Z möte och valdebatt och inget av det vill jag missa !
Läs tidingen här NJU:Z

Hade nyss en stor familjemiddag då syster min åker till Frankrike i ett halvår på torsdag. Verkligen jättekul för henne :) Mindre kul för oss i familjen. Önskar henne en massa lyckatill <3
2010-09-14 @ 18:26:31 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


you sexy thing

2010-09-14 @ 09:26:09 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fler fler fler bilder från kvällen hos moa<3Sen blev det lite allsång på en grill :)
2010-09-14 @ 09:16:43 Permalink Photos Kommentarer (0) Trackbacks ()


Här kommer den utlovade bildbomben :D

2010-09-13 @ 19:02:48 Permalink Photos Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bildbomb någon annan dag från HELA helgen

Ja jag har missat en hel del sömn och jobbat rätt hårt hela helgen så nu ska jag ta mig en välförtjänt nattsömn men då utblir det en bildbomsuppladdning - men som jag lovar kommer asap :) goodnight <3
2010-09-12 @ 21:27:27 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fixed me ^^

2010-09-11 @ 17:45:49 Permalink Photos Kommentarer (1) Trackbacks ()


LiNA SKÄMS OcH BLiR ARG!

Vill börja med att skriva att allt jag skriver nu står jag för, så om någon frågar mig face-to-face kommer jag att säga samma sak. (kanske mer kortfattad bara...)


Jag skäms över att bo i ett land där "svennar" ger sig själva rätten att slå ner invandrare "för den goda saken skulle".
Jag skäms när vi svenskar utnyttjar billig arbetskraft och sedan skyller på invandrarna att de tar våra jobb.
Jag skäms när det första en person här i Sverige tänker när något dåligt hänt "det är invandrarnas fel"
Jag skäms över att det är fel med invandrare TILLS när Zlatan gör mål för Sverige, eller när Mustafa Mohammed vinner ett lopp då är de svenskar.
Jag skäms när folk sitter och pratar om "de jobbiga blattarna som skriker och stör" när de i nästa stund själva går och har sönder en papperskorg.
Jag skäms över att se folk vräka i sig pizzor och kebab och som anser att invandring är fel.
Jag skäms när jag hör "kristna" säga att andra religioner är fel.
Jag skäms över att svenskar tycker att invandrare kommer hit och försöker ta över, tittar vi på hur historia ser ut har västvärlden åkt runt i världen och bara tagit över land som tillhört andra människor och bestämt sig för att allt annorlunda till västvärlden är fel och ska dö.
Jag skäms över att bo i ett land där främlingsfientligenheten ökar!
Jag blir ARG över att mina barn kanske kommer få att leva i en värld där främlingsfientligheten är stor!

"Låt den utan synd kasta första stenen"

Är man en ängel om man är arisk (blond och blåögd)? Detta idiotiska Hitler-tänk är en skam för 2000-talet! Kulturskillnaderna är det som förgyller vår vardag. Utan pizza vad ska alla äta på fredagskvällarna? Utan den billiga arbetskraften skulle inte så många som har mobil ha råd med den eller? Utan invandring skulle Sverige sakna många guld i idrott? Kulturkrockar är fint.

ALLA GÖR FEL IBLAND! Men det ska inte göra att alla ska dras över en kant eller hur? Det är som körkortsboken "unga killar kör mer kaxigt än unga tjejer", gör alla killar det då? NEJ!
Nu talar jag från egen erfarenhet, jag har aldrig blivit så illa behandlad av en invandrare som jag blivit av en typisk svensk. Jag som tjej har fått uppleva många gånger otrevliga händer från svenska killar som gett sig själva rätten att ta på mig (och belönats med ett slag i självförsvar). Jag bevittnad stöld från svenska killar, även invandrare - men invandrarna är de som ska straffas för båda? De ska inte få samma rättigheter som de är födda i Sverige?
Hur många som kommer till Sverige varje år gör det HELT frivilligt? En person sa häromdagen att det var 5 % av all invandring som gör det ofrivilligt - på nått sett verkar jag bara träffat de där 5 % :S Jag har sett lidande död och rädsla i folks ögon från deras förflutna. De kommer till ett land med ganska många komplicerade system som jag med väldigt hjälpsamma föräldrar inte alltid förstår. Hur ska då folk som inte kan läsa eller först svenska göra?

Igår gick jag på ett grönungdomevent där en tjej höll ett tal, när hon kom till denna punk sa hon väldigt mycket bra saker tycker jag. Önskar jag kunde länka det, ist ska jag länka en väldigt intressant intervju från P3 som handlar om ett uttalande från Sverige Demokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Själv tycker jag ärligt att detta ämne inte är något som borde finnas i politiken, utan en självklarhet i vardagen att vi kan ha olika hudfärg men samma kärlek och rädsla i våra hjärtan.

Jag förstår att inte alla tänker som jag, för alla har säkert inte upplevt den vackra kärleken från personer från andra länder som jag gjort. Jag kan stolt säga att jag har vänner från hela världen <3

 

Det är jag som är den blonda saken till höger i bild :D

2010-09-11 @ 13:04:26 Permalink Linas mind Kommentarer (1) Trackbacks ()


Grattis grattis kärlek kärlek

Varje gång jag lägger min mobil på ett bord ser folk ett sött litet ansikte titta fram som bakgrundsbild, många har trott att det är mitt barn på sett och vis är han det. För det är min lilla Gudson <3 och idag blir han två år <3

2010-09-11 @ 07:31:18 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Höstmys med massa skratt


Energipåfyllnad

Swedens next top models <3

Moa lånar kameran<3

Fina flickan och ängeln Moa
2010-09-10 @ 22:46:09 Permalink Photos Kommentarer (0) Trackbacks ()


Design

I am going to make a own cartoon in school, and my idea is to make fun of the heart and the brain so this are my carateers :)

2010-09-09 @ 19:12:51 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (3) Trackbacks ()


Blueberry

2010-09-09 @ 18:58:39 Permalink Photos Kommentarer (1) Trackbacks ()


jag bara undrar...

...hur det är att vara blind. Jag har alltid sagt att vill hellre vara blind än döv - kanske för att jag gillar att prata men nu när jag tänker en gång till, hur är det att vara blind? Att aldrig få se solen gå upp, inte kunna använda sig av facebook, utsätta för ett äventyr varje dag bara för att gå ut.

En annan sak jag kom att tänka på när jag senast såg en spindel var, är man lika rädd för spindlar om man är blind? Man lär inte kunna veta att de är där om det inte är på en? För jag vet att jag  får panik av att se spindlar, det skulle garanterat vara något som skulle vara skönt att slippa se.

Jag är verkligen lycklig att jag inte är varken blind eller döv, men hoppas att de som har något av dessa handikapp får hjälp och gör det bästa av sin situation. Man kan inte vara bitter över något som man inte har... säger flickan som alltid byter frisyr. men självklart har nog alla med någon form av handikapp önskat att de inte har det, även om de lär sig leva med det. De är nästan som små hjältar i vardagen tack vare det, jag tänker att vara utsatt men orka och kämpa ändå är väldigt starkt och bra gjort.
2010-09-09 @ 10:09:23 Permalink Linas mind Kommentarer (1) Trackbacks ()


Grattis :D

2010-09-09 @ 06:18:28 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (1) Trackbacks ()


Love is music, or music is love?

Blivit väldigt mkt musiksnack för mig de senaste dagarna så jag kände att jag var tvungen att plocka ner gitarren från väggen och spela den låten jag "kan bäst" - tro av marie fredriksson, troligt vacker låt. Sen som avslut lite simple plan bara för att jag kom lite på en låt. Skärpning LiNA! Dags att spela lite oftare kanske? men men sällan är bättre än aldrig?

2010-09-08 @ 18:57:45 Permalink Photos Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nadjas saga om mig

 Det var en gång en liten tjej, som kallades för Lina. En dag satt hon i sin skola - KG -. En skola för att förlora kilon. Lina var alltid mobbad av sina klasskamrater, då hon bara vägde 54 kg, och de andra i klassen vägde över 80 kg. I klassrummen, i stället för stolar och bord fanns det motionscyklar och ett litet inbyggt bord så att man kan träna medan man studerar.
 Lina tog alltid i mest i klassrummet, svetten sprutade från hennes armhålor, panna och rygg. De andra barnen i klassen var tvungna att ha på sig galonbyxor och regnjacka plus ett paraply för att inte bli ner stänkta i Linas äckliga svett.. 
 En dag fick de andra eleverna nog och gick till rektorn för att berätta att de vill att Lina ska bli utslängd från skolan. Men Lina tog fram handklovor frånsin bakficka och låste fast sig i motionscykeln och svalde nyckeln.
 rektorn tog fram en svätsmaskin för att svätsa bort lina från cykeln. Men då började lina gråta. Lina tyckte att de var  orättvist. Och hon sa att sverige var ett fritt land och att hon fick gå på vilken skola hon ville. Då började alla skratta åt Lina.
 Stackars Lina. Stackars ynkliga lilla Lina. Ensam i en stor skola bland feta och finniga människor.
 Men Lina vägrade byta. Hon gillade att träna bort det lilla fettet hon hade på kroppen under lektionstid. Det har alltid varit Linas dröm att väg under 40 kg och det gick bara  att nå genom att studera på KG.
 Så Lina krokade fast sig i cykeln återigen, fast denna gång tog hon hjälp av extra super strong lim, och satte det på sina armar.
Men då tog rektorn fram en såg och började såga itu Linas armar. Blodet strutade på rektorn fina kostym för 30,000 kr. Då fick rektorn nog och släppte sågen och lät Lina sitta på cykeln med armarna halvt bortsågade och ihoplimmade.
Lina blev glad när hon såg på rektorn som hade blod över hela sig och hon började skratta. Hennes skratt ekade i hela skolan och de andra eleverna började skrika och gråta för att lina fick vara kvar på skolan.
 Lina hade äntligen funnit över de feta och finniga eleverna på skolan! =D
 vunnit*

Made by Nadja
(jag vet inte om den är sann men det är juh fult med censur så jag får inte ändra på nått :S)
2010-09-08 @ 10:36:29 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Haaaalkan booookad


Inte långt kvar tills körkortet är kirrat, men tills dess får jag la sjunga på denna låt... men markolio är la bra?
Åååååka pendeltåg, jag är en loooser baby för jag har inge körkort...
2010-09-08 @ 09:09:21 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mysipys

Gårdagen var verkligen en bra dag känner jag :) Det blev en massa bra saker och jag pluggade faktiskt men det som var bäst var när jag åkte in till Västerås och träffade Moa. Vi två gick runt bland valstugorna  och tittade lite  där vi träffade vår kära gamla vikarie som nu är lärare på info komp.  Vi landade tillslut på McD där Simone kom och slöt sig till gruppen. Istället för att gå till grönungdommötet som tanken först var så gick vi tillbaka till valstugorna i dessa hårda valtider där vi blev uppraggade av en ung representant från ett parti, kul tänkte vi då måste han verkligen vara driver för han var oxå första gångs väljare och bara ett år äldre - lätt att relatera till- men när vi började ställa frågor börja han (inte alld fördomsfull) att slingra sig som jag upplever att många politiker gör. Hade vi en fråga svara han något annat så börja vi sätta press på honom. För om det är något jag ogillar inom politiken så är det när man börjar smuttskasta de andra partierna och säga "vi skulle aldirg gör som *** som gör så här" HALLÅ! det är dig jag pratar med om DITT parti jag struntar då i alla andra. Så Moa avbröt honom en gång när han gjorde så och då kom genererade bortförklaringar.. Allt detta sluta med att vi gav honom en utvärdering på hand jobb och den var ytterstkritisk för jag tror på hans parti och sj tkr jag det är trist när de pratar först och tänker sen (vilket jag sa).

Men men nog om det, efter att ha sprungit runt på stan ett tag till blev det sushi till middag :D MUMS! Där satt vi innne i värmen tills Emil dök upp då bar det av till bion - lucky me så hade jag en fribiljett till den bion så inga pengar spenderade :D Vi såg Virgin Suicide, hade aldrig hört talas om den men känner mig väldigt glad att jag såg den. En väldigt tänkvärd och fin film med lite humor även om det är ett rätt så brutalt ämne. Verkligen tokmysigt att komma hem tjugo i tolv efter en bio med vackra människor :D Känns som jag kan göra det oftare ;)

Men ny är det en ny dag och smink ska fixas och kläder ska sättas på och en frukost ska ätas
2010-09-08 @ 06:32:29 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


hurry curry

Nu måste jag skynda mig :D Ska till västerås och träffa fina flickor, gå på grönungdommöte och sen avsluta dagen med bio :D

Har klippt mig, lite osäker på om jag är jättenöjd än... lite missar här och där :(
Men men har bokat halkan och fått praktik så dagen är toppen bra iaf :D
2010-09-07 @ 14:04:58 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nuduschad

och jag såg väl ut ungefär så här när jag sjöng i duschen

2010-09-07 @ 08:27:27 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (2) Trackbacks ()


10 things

2010-09-06 @ 21:48:20 Permalink Linas mind Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kort skoldag

det blev en kort skoldag för mig idag, verkligen jättejobbigt att vara i skolan och inte kunna andas, så jag åkte hem emd tolv tåget och försökte plugga vidare hemma så mycket som min näsa lät mig.

Det blev en stor kopp varm choklad nu på kvällen för att trösta mig. Men imorgon blir det nog en bra dag hoppas jag :D Blir att klippa bort lite jobbiga slitna toppar och sen kanske en sväng in till Västerås för att träffa fina flickor <3 och plugga såklart ;) det är faktiskt en självstudiedag och inte en ledigdag.

Titta på mitt bruna hår, det man inte har vill man alltid ha. Nu när jag är blond igen saknar jag mitt bruna hår - mina hjärnceller... En till sak med denna gamla bild - vad smal jag var här ! Okej ska inte vara sån, men visst önskar jag bort min förkylning så att jag kom ut i spåret och springa igen! Så länge kan jag lägga in ny musik i mp3n eftersom att jag inte har en iPod som slukar allt växlar jag med det som ligger och gömmer sig i min hårddisk :D Mer spännande så 8) Hmm undra om jag ska lägga in lite nostalgi-brittney och coola-spicegirls...
2010-09-06 @ 20:42:27 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Textkommunikation

Just nu har jag textkommunikation, ska skriva min artikel om Hampus och VLCD metoden. Mår kasst, men det kommer nog att gå bra, att folk beter som de gör får man väl vänja sig vid antar jag. Tur att det finns fina människor oxå :)

Försöker fortfarande att komma på en ny design till bloggen men har för ovanlighetensskull idé torka :(
2010-09-06 @ 08:38:31 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


En kortis

Min pappa var otroligt söt idag, han skulle hjälpa mig att läsa igenom en sak på min dator så utbrast han:
Nu har jag skrivit på en Mac :D
2010-09-05 @ 13:27:21 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nästa veckas schema

Inte helt fel skulle jag vilja säga :D
På tisdagen när jag har sj studiedag blir det klippning :) ska verkligen bli skönt, och imorgon - måndag - ska min artikel skrivas så att jag kan få feedback och göra den ännubättre, känner mig positiv :)Just nu är jag sugen på att göra en ny design till min blogg ^^ men inte säker på hur jag vill ha den, men eftersom det börjar bli höst vill jag görna få den lite höstigare. Ska jobba på det nu hade jag tänkt, sen blir det nog en körlektion :) Det blev nämligen ingen Jädersbruk för mig :(
2010-09-05 @ 13:23:25 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Järdesbruk

Idag blir det att åka ut till Järdesbruksdagarna med Jenna och Jimmy :D Sen så ska jag jobba lite, kanske vara lite överambitiös och plugga på sånt som inte behövs. Ska hjälpa min syster att skriva ut en låt :) ja detta tror jag blir en bra dag - solen lyser och himlen är blå till och med :)
2010-09-05 @ 09:58:59 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


sleep buddys

De flesta vet vad en KK är? Men jag kan då snabbt konstatera att det inte är något för mig. Nej jag skulle då hellre vilja ha en SK, hemmasnickrad förkortning av mig sj. En SK är en sovkompis, för som de flesta nära vänner vet så sover jag gärna bland folk, gärna i folks famnar därför jag gillar det. Det är tillochmed något av det bästa jag vet, att slippa sova ensam, kanske därför att jag drömmer väldigt mycket mardrömmar men oxå för att det är varmt. Jag har somnat på det mest underliga platser därför att bland folk.

Så just nu önskar jag mig en sovkompis ^^ inget mer än bara sovandet tsm. Kanske en kram eller så men inget nära kk! Förstår någon hur jag tänker...
2010-09-05 @ 00:22:49 Permalink Linas mind Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sept. 3, 2010

Idag så blev det att prata med ettorna och tvåorna på skolan och berätta om vad Nju:z faktiskt är och att vi gärna vill ha fler som vill gå med oss :) (vi är alltså en skoltidning som vi drog igång i vintras efter ett långt uppehåll sen förra aktiva gäng drev den) Blandade reaktioner, men vi hoppas på en förbättring :)

Sen blev det design där vi fick vara med och hjälpa till och brainstorma till en reklamfilm för skolan och jag med min stora trut hade massa idéer. Men missa slutet på mötet då jag skulle iväg till örebro för att intervjua Hampus. Med nytt kaffe i kroppen kommer jag fram till örebro där en glad Hampus väntade. Fick jättebra svar på mina frågor, så ska sammanställa detta till en bra artikel så får vi hoppas att den hamnar i västerås tidningen (inte vlt). :)

Efter det sprang vi snabbt in på H&M där jag blev kär i en tröja med darth vader på som var stickad. Men jag tog mitt förnufft till fånga och köpte den icke :D *vuxenpoäng* Inga impulsköp bara för att jag älskar star wars!

Sen bio (mitt presentkort från skolan ^^), Vampire Suck - som jag i tidigare inlägg lagt upp ett klipp från. Det var det enda jag verkligen tyckte var kul i filmen :O men men ville verkligen se den och nu är det gjort ^Kvällen avslutades med att jag fick springa över till Jenna och Jimmy och hänga upp gardiner åt dem ^^ tur att de har mig ;) och tur att jag har dem :D
2010-09-03 @ 23:39:30 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (1) Trackbacks ()


best in vampire suck!Had a great friday !!!
Had a great intervju with Hampus!!!
Had a great time with Jenna and Jimmy!!!
And now... ?
2010-09-03 @ 21:21:34 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (1) Trackbacks ()


Poängräknare

Jag älskar att räkna poäng, när det kommer till spel, skolan, vuxenpoäng osv. Nu har jag snöat in på kurspoäng. Mina första två år på gymnasiet läste jag 1650 poäng och detta år ska jag läsa 1350 p, det kan kännas mkt men så började jag tänka på hur många läser en lärare varje år? eller en lärare läser kanske inte poängen på det sättet, men de går juh en hel del kurser. Läser/går en lärare fler kurser än oss elever? Jag måste spåna vidare på detta och se vad jag får för svar...

En annan sak jag har kommit och tänka på ett flertal ggr är att vara lärare kan inte vara lätt. Det är inte som många andra  arbetsplatser där  man går till jobbet gör det man ska och sen går hem, kanske träffar en två personer. Men som lärare då när man kommer till jobbet kastar sig ofta ett antal elever sig över en, man får tusen frågar man säkert själv aldrig skulle tänkt. Som lärare finns det en massa "får inte" också, en lärare får inte vara sen, får inte glömma något, säga fel, tappa bort något, vara trött, vara sjuk, vara sur. En lärare är städigt under granskning, ena dagen kan elverna älska en lärare och nästa dag bli hatad för en liten fel sägning. En lärare som glömmer ett viktigt papper är dödens, en lärare som var för sjuk för att rätta ett prov får bastning - om vi elever använde dessa kunskaper och energi om kritiskgranskning till skolarbete tror jag nästan alla skulle höja sig i minst ett ämne. Jag hade verkligen aldrig klarat av att vara lärare och veta om att jag hela tiden kritiskt granskas - skulle du?


Hur många poäng motsvarar ett vanligt jobb per termin?
2010-09-03 @ 11:46:21 Permalink Linas mind Kommentarer (0) Trackbacks ()


Känn stinget

2010-09-02 @ 20:40:59 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


däpdt i däsad

Lite täpt i näsan men är glad ändå! Imorgon blir det ÖREBRO och krama på mitt hjärtegull Hampus och göra min intervju, sen blir det bio med det söta paret Jenna och Jimmy! Känner mig på ett ståååålande humör :D

Var en underbart skön dag i skolan, först film - okej tog en lång stund innan filmen ville sammarbeta med mig men jag klarade ut det till slut (kunde nästan vart en gren på fångarna på fortet så svårt var det) - sedan lugnt då jag hade en underbar Moa att spendera min tid med :D Vi skrev ut affischer till vårt möte så att alla ska se det och åt lunch. Nej jag skäms inte över att jag åt ärtsoppa, jag tkr det är jättegott!

Sen favoritlektionen under detta år :D DESIGN, idag grafisk desgin :) ska göra en serie, bäst att jag fortsätter så fort jag skrivit klart här :)

Titta vad jag hittade när jag städade i helgen:

Bilden är tagen i mitt gamla rum, under min gamla säng, sj var jag yngre på den tiden ^^

2010-09-02 @ 18:34:43 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bara vara vänner?

Min vän Pete frågade mig härom dagen om jag inte hade så många vänner, för han har bara sett att jag umgås med min vän Jenna. Efter detta har jag tänkt väldigt mycket på vad ordet vänner står för. Jag skulle nog våga säga att jag har 10-30 stycken riktiga vänner, sen har jag bekanta som man kan prata med i förbifarten, folk jag vet vilka de är, vänners vänner, folk jag bara pratar med. Förstår ni hur jag tänker?

Men vad är det som gör dessa 10-30 till vänner? Jag träffar garanterat inte dem alla varje dag. Knappt pratar med alla minst en gång i månaden. Som min vän Matilda till exempel: henne ser jag ungefär en till två gånger om året men ser henne ändå som en väldigt nära vän! Jämföra detta med Jenna som jag, numera, träffar flera gånger i veckan är väldigt svårt. Hade jag vart med Matilda flera gånger i veckan om jag bott i Stockholm? Eller har vi ett sådant vännerförhållande som gör att det räcker att vi bara ses ibland? Jag har vänner i skolan som jag aldrig spenderar tid med utanför skolan - de är fortfarande vänner.

Vad är defintionen på vänner...? jag söker och finner en kille som har tänkt samma som mig, länk hittar ni här.

Är detta en vän? Eller en bästa vän?

Jag vet att jag är en jobbig vän ;) Jag är pratig, upptagen busig, starka åsikter, rörig, positiv, gnällig ja och säkert en massa mer ;)

En vän kan vara som en blomma - en liten knopp som får växa sig stark och slå ut som ett färgsprakande syretillverkare!

2010-09-02 @ 16:10:25 Permalink Linas mind Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens goda gärning

Drack kaffe till frukost och nu är jag hur speedad som helst :D kanske inte så jättebra med tanke på att jag ska se på film nu på tyskan ^^ 

Men har iaf lyckats göra någonting bra idag - grattis LiNA! Jag mötte en Crisse som tappatbort sig själv i  Västerås som gick runt hela centrum för att komma till V-ås MDH. Jag som tog fram min snäll sida (vet, sparar den enbart för unika tillfällen som detta för alla er som inte sett den så är det varför ;) ) och förklarade för honom att hans  kort som han åker tåg på fungerar precis lika bra till att åka buss på utan några som helst extra kostnader då han köper ett 30 dagars kort. Första snälla saken. Andra var att jag berätta vilken buss han skulle ta ;) Jag tror att detta är för bra för att vara sant.

Och sen sa jag även att om han ville gå så är denna väg en väldig omväg och att gå rakt genom centrum är smartare, men det var nog lite för krångligt, men hoppas att busstipset funka :D

Nu ska jag gå tillbaka till mitt vanliga häxliknande beteende haha :) ska även sätta upp affischer idag :D fett pepp! Skoltidningen Nju:z rockar !!
2010-09-02 @ 08:32:26 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


This is africa !

When I come homw today was my mum so exited :D she told me that I have got mail and it was a big packet from my lovely friend Watasa Roberts :D And it was full of giraffes (as I think everybody know I just love them!) and some bracelets that said Uganda for each person in my family. This so made my day, maybe week.

Me and my sisters bracelets :)

I am so greatfull to you <3
2010-09-01 @ 22:22:35 Permalink Photos Kommentarer (1) Trackbacks ()


Projektarbete nästa

Oh no I have stopped writing everything in Enlish, so if u don't understand what I am writing on my blog use a translationpage :) Most of them are quit good :)

Nu ska jag ska projektarbete, det blir nog bra :) ska försöka få lite tid med lärarna och idéstorma lite kring min idé. Fick ett jättbra tips igår på en sak till projektet :D

ciao

2010-09-01 @ 08:23:04 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


floppedyflopp

Få saker som kan få mig så glad som en urflippad msn konversation <3 spec med en av mina absoluta favoriter :)

2010-09-01 @ 06:28:41 Permalink Autumn 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()