En Hungirg LiNA
Klockan är inte ens tio och jag dööör av hunger!
Så jag kollar på lite recept på nudelsoppa...
Detta hittade jag:
Laurent's nudelsoppa med kycklingIngredienser
2 st kycklingbröst
1 st vitlöksklyfta
1 msk sesamolja (rostad)
1 st liten finskuren chili eller 1 msk tabasco
2 st salladslökar i små ringar
1 pkt vetenudlar, tunna
1 l hönsbuljong
2 msk pressad lime/eventuellt fint skuret citrongräs
salt och peppar
hackad koriander ev
Denna är 4 portioner, så här tillagar man den:
Skär kyckling i små strimlor, marinera i sesamolja, pressad vitlök och chili ca 30 minuter. Stek hastigt i wok med salladslök, tillsätt blötlagda nudlar och buljong koka ihop i 10-15 minuter. Smaksätt med lime, salt och peppar och ev hackad koriander.
Fast jag är inte så förtjust i vitlök så måste hitta ett annat recept utan... och ICAkuriren gör mig inte besviken:
Kyckling-nudelsoppa
Så jag kollar på lite recept på nudelsoppa...
Detta hittade jag:
Laurent's nudelsoppa med kycklingIngredienser
2 st kycklingbröst
1 st vitlöksklyfta
1 msk sesamolja (rostad)
1 st liten finskuren chili eller 1 msk tabasco
2 st salladslökar i små ringar
1 pkt vetenudlar, tunna
1 l hönsbuljong
2 msk pressad lime/eventuellt fint skuret citrongräs
salt och peppar
hackad koriander ev
Denna är 4 portioner, så här tillagar man den:
Skär kyckling i små strimlor, marinera i sesamolja, pressad vitlök och chili ca 30 minuter. Stek hastigt i wok med salladslök, tillsätt blötlagda nudlar och buljong koka ihop i 10-15 minuter. Smaksätt med lime, salt och peppar och ev hackad koriander.
Fast jag är inte så förtjust i vitlök så måste hitta ett annat recept utan... och ICAkuriren gör mig inte besviken:
Kyckling-nudelsoppa
4 portioner
Tillagningstid: 20 min.
Ingredienser
- 2 st, ca 250 g, kycklingfiléer
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 1/2 purjolök
- smör eller margarin
- 8 dl vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 50 g äggnudlar
- 1 krm kajennpeppar, salt
- 1/2 dl finhackad persilja
Gör så här:
- Ansa och skär filéerna i strimlor. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och strimla lök och purjo. Fräs allt strimlat i matfett i en kastrull. Späd med vatten. Lägg i buljongtärningarna och koka upp. Lägg i nudlarna. Koka vidare i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och kajenn. Blanda ner persiljehacket vid serveringen.
Kommentarer
Trackback